Wanneer je de Rotterdampas hebt aangevraagd kun je er gebruik van maken bij diverse winkels. Er zijn veel winkels die deelnemen aan het initiatief van de Rotterdampas. De Rotterdampas wordt ook gebruikt om Jeugdtegoed en AOW-tegoed op de pas te storten. Hoe gaat dat precies in zijn werk en waar kan je het Jeugdtegoed of het AOW-tegoed aan uitgeven? Je kunt hier lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Niet in het bezig van een pas? Hier kun je de rotterdampas online aanvragen

Wanneer heb je recht op jeugdtegoed?

Je hebt recht op het jeugdtegoed als je een of meer thuiswonende kinderen hebt in de leeftijd van 12 tot 17 jaar en het verzamelinkomen bedraagt niet meer dan 130% van het sociaal minimum.  Als dit het geval is ontvang je een brief van de gemeente Rotterdam en wordt het jeugdtegoed op de Rotterdampas gezet.

Waar kan je het jeugdtegoed aan besteden?

Het jeugdtegoed kan je niet overal voor gebruiken. Zo zijn er een aantal zaken uitgesloten. Je kan er geen eten en drinken voor halen en ook geen mobiele telefoon. Cadeaukaarten zijn ook uitgesloten voor uitgifte van het Jeugdtegoed. Telefoon en beltegoed is ook uitgesloten, net als alcohol, tabak en drugs.

Wat je wel kan kopen met je jeugdtegoed is schoolspullen, computers of tablets, kleding of sportspullen. En nog heel veel meer van dat soort producten. Dit is allemaal te vinden op de website van de gemeente.

Bij welke winkels kan je het jeugdtegoed uitgeven?

Er zijn 33 Rotterdampas winkels aangesloten waarbij je het jeugdtegoed uit kan geven. Een aantal van deze winkels zijn bijvoorbeeld Aktie Sport, Bristol, Bruna en Footlocker. De volledige lijst kan je vinden op de website van de gemeente.

Wanneer kom je in aanmerking voor AOW-tegoed op je Rotterdampas?

Rotterdammers die op 1 maart 2021 de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, met een (gezamenlijk) inkomen dat niet hoger is dan 110% van het wettelijk sociaal minimum komen in aanmerking voor het AOW-tegoed. Je hebt de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt bij een leeftijd van 65 jaar en 9 maanden.

Waar kan je te AOW-tegoed aan besteden?

Het AOW-tegoed kan je niet overal voor gebruiken. Zo zijn er een aantal zaken uitgesloten. Je kan er geen eten en drinken voor halen en ook geen mobiele telefoon. Cadeaukaarten zijn ook uitgesloten voor uitgifte van het AOW-tegoed.

Wat je wel kan kopen met je jeugdtegoed is kleding, hobby artikelen, je kan gebruik maken van het openbaar vervoer, thuiszorgproducten en fietsen en fiets accessoires. En nog heel veel meer van dat soort producten. Dit is allemaal te vinden op de website van de gemeente.

Bij welke winkels kan je het AOW-tegoed uitgeven?

rotterdampaswinkel

Er zijn 33 Rotterdampas winkels aangesloten waarbij je het AOW-tegoed uit kan geven. Een aantal van deze winkels zijn bijvoorbeeld Bristol, Bruna en de Fietsenwinkel. De volledige lijst kan je vinden op de website van de gemeente.

Comments (1)

  1. Jan H. Boshuizen

    Reply

    Kan ik een update krijgen van alle winkels die aangesloten zijn bij de Rotterdampas ???

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *