Rotterdam is een geweldige leuke stad als je een dagje weg wilt. Maar ook als je woonachtig bent in Rotterdam of de omgeving van Rotterdam is het nog steeds leuk om lekker in je eigen stad of omgeving leuke dingen te doen. Voor al deze mensen is het absoluut een tip om de Rotterdampas aan te vragen Nu vraag je je misschien af wat de Rotterdampas precies en wat je daar allemaal mee kunt? In deze blog zal je wat meer duidelijkheid krijgen in wat de Rotterdampas precies is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Waar is een Rotterdampas precies voor?

Met een Rotterdampas heb je de mogelijkheid om tegen korting of gratis leuke dingen te doen. De pas is door iedereen aan te vragen.  Het is niet zo dat je precies in de gemeente Rotterdam of in een van de buurgemeenten moet wonen om de pas aan te mogen vragen.

Daarom is de Rotterdampas voor iedereen toegankelijk en biedt het jou geweldig veel voordelen.

Alle aanbiedingen op Rotterdampaswinkel

Vanaf welke leeftijd kan je de Rotterdampas aanvragen?

Rotterdampas leeftijd

Voor iedere leeftijd kan je de Rotterdampas aanvragen. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis. Daarna wordt er voor studenten een aangepast tarief gerekend. Voor volwassenen wordt het maximale tarief berekend.

Wat kan je allemaal met een Rotterdampas?

Met de Rotterdampas kan je allemaal leuke dingen doen. Soms gratis of tegen een gereduceerd tarief. Zo kan je bijvoorbeeld gratis een bezoek brengen aan de Euromast, het zwembad, Spied en de film. Je mag zo vaak je wilt bij de meeste musea gratis naar binnen, dit kan in Rotterdam, Den Haag en Delft.

Met de Rotterdampas krijg je ook korting bij een bezoek aan Plaswijckpark en diverse attracties. Zo kan je ook een gratis ijsje halen of allemaal culinaire hoogstandjes proeven met fikse kortingen. Genoeg te doen. Je weet wat je te doen staat, een Rotterdampas aanvragen.

De Rotterdampas is dus niet gratis maar het bedrag haal je er wel weer uit na een aantal leuke uitjes of dagjes weg in Rotterdam.

Wat zijn de tarieven voor een Rotterdampas?

De tarieven voor de Rotterdampas lopen nogal uiteen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Voor studenten en kinderen tot en met 17 zijn de kosten voor de Rotterdampas 17,50 euro. Dan heb je nog de volwassenen, die betalen 60 euro per jaar.

Wanneer je de Rotterdampas voor een kind aan wil schaffen is het handig om te weten dat het gereduceerde tarief alleen geldt als een volwassen persoon ook de Rotterdampas heeft aangevraagd. Is dat niet het geval dan betaal je gewoon de volle mep van 60 euro. Daarom is het altijd handig om de pas in combinatie aan te vragen. Daarmee bespaar je enorm veel geld.

Waar kan je de Rotterdampas aanvragen?

Nu je weet hoe leuk en handig de Rotterdampas is en welke mogelijkheden de pas bied is het handig om te weten waar de Rotterdampas kunt aanvragen. Om te beginnen kan je de Rotterdampas aanvragen via je DigiD. Dit doe je dan online. Verder zijn er ook een aantal verkooppunten.

Rotterdampas aanvragen

In de Centrale Bibliotheek kan je de Rotterdampas aanvragen. Daar kan het soms wel zo zijn dat je ervoor in de rij moet gaan staan. Niet iedereen heeft daar zin in, en dan is een online verkoop het makkelijkste. Er zijn genoeg mogelijkheden te vinden hoe je de Rotterdampas kunt aanvragen. En het is zeker een aanrader om te doen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *