Als je de Rotterdampas een jaar hebt gebruikt krijg je de mogelijkheid om de Rotterdampas te verlengen. Hier kun je lezen hoe je dat precies moet doen. Want na verlenging kun jij weer heerlijk genieten van alle voordelen van de Rotterdampas.

Nog geen Rotterdampas? Ga naar Rotterdampas aanvragen, een aanvraag is online zo geregeld!

Wanneer kan je de Rotterdampas verlengen?

De Rotterdampas kan je verlengen met de verlengbrief. De Rotterdam pas begint altijd in februari met een nieuwe jaargang. Omstreeks februari zul je dan ook een nieuwe verlengbrief krijgen. Ben je deze brief kwijt dan is er nog geen man overboord, want dan kan je via de website je pas status bekijken en met behulp van je pasnummer alsnog verlengen.

Vanaf 1 Maart 2021 is het mogelijk om je pas digitaal te verlengen via de website.

Waar kan je de Rotterdampas verlengen?

De Rotterdampas verlengen kan je op verschillende plaatsen doen. Waaronder De Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek en de Rotterdamse verkooppunten Noord en Zuid. En natuurlijk is de pas ook online te verlengen via de website van de Rotterdampas.

Wat zijn de kosten voor Rotterdampas verlengen?

De kosten voor het verlengen van de Rotterdampas liggen gelijk aan de aanschafkosten. Dat wil zeggen dat je voor kinderen tot en met 3 jaar niets hoeft te betalen. Kinderen van 3 tot en met 17 kosten €17,50. Voor 17 jaar en ouder betaal je €60,00. Voor 65-plusser kost de verlenging €20,00. En voor studenten is dat €17,50.

Hoe kan ik mijn Rotterdampas stopzetten?

Om je Rotterdampas stop te zetten hoef je niets te doen. De Rotterdampas loopt altijd van 1 Maart tot 1 Maart. Als jij na dat jaar besluit de pas niet te verlengen dan is de pas automatisch stop gezet. Daar hoef je zelf eigenlijk verder niets voor te doen.

Kan je de Rotterdampas ook automatisch laten verlengen ieder jaar?

Het is helaas niet mogelijk om de Rotterdampas jaarlijks automatisch te verlengen. Daarom kan je ieder jaar zelf beslissen of je de Rotterdampas wel of niet wilt verlengen en hou je de regie in eigen hand. Wat natuurlijk erg prettig is, want je zit niet aan kosten vast als je vergeten bent de Rotterdam pas stop te zetten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *