In Rotterdam heb je veel bezienswaardigheden die veel bezoekers naar Rotterdam toe trekken. Je kan ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar Rotterdam toe te gaan, maar je kan ook met de auto reizen. Dan is het wel handig om te weten waar in Rotterdam, parkeren het best en goedkoopst kan. Zodat je dicht bij de locatie kan bezoekersparkeren waar je zijn moet.

Waar is in Rotterdam bezoekersparkeren toegestaan?

bezoekersparkeren in rotterdam

Mocht je in Rotterdam bij vrienden, familie of bekenden op bezoek gaan dan is parkeren wel handig. Wanneer de mensen bij wie je op bezoek gaat in het bezit zijn van een parkeervergunning, dan kan je vragen of zij je aanmelden als bezoeker op hun parkeervergunning. Dan moeten zij een regeling Rotterdam bezoekersparkeren aanvragen. Daarmee kan je tegen gereduceerd tarief parkeren.

De regeling Rotterdam bezoekersparkeren is ook te gebruiken als je gebruik maakt van mantelzorg. Voor de mantelzorger kan je dan de regeling Rotterdam bezoekersparkeren aanvragen.

Mocht je als bezoeker naar Rotterdam komen met een andere reden en vraag je je af waar je dan in Rotterdam bezoekersparkeren kan vinden? Dat kan je online al uitzoeken voordat je naar Rotterdam gaat. Door heet Rotterdam heen zijn diverse paarkeergelegenheden te vinden. Als je online kijkt en reserveert weet je precies waar je heen kan. Op die manier parkeer je zo dicht mogelijk bij de locatie waar je moet zijn. En kan je niet verrast worden door de kosten die daaraan vastzitten.

Hoe werkt de regeling bezoekersparkeren?

Ieder huishouden die een parkeervergunning heeft kan bezoek tegen een gereduceerd tarief ontvangen. Het bezoek mag dan parkeren in de parkeerzone waar je woont.

In de binnenstad gelden afwijkende tijden. Op maandag tot en met vrijdag kan je tussen 9:00 uur en 17:00 uur gebruik maken van de bezoekersregeling. Op zaterdag geldt de regeling niet. Op zondag kan je van 13:00 uur tot 23:00 uur.

In de zones Oost, West, Noord en Zuid geldt de bezoekersregeling van maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 23:00 uur. Op zondag kan je tussen 13:00 uur en 23:00 uur gebruik maken van de regeling.

Welke voorwaarden en kosten zitten vast aan Rotterdam bezoekersparkeren?

Natuurlijk zitten er ook voorwaarden vast aan de regeling Rotterdam bezoekersparkeren. Je betaalt bijvoorbeeld per kwartier. Voor het centrum geldt een maximum van €25,00 per jaar, wat staat voor 100 uur parkeren. Voor wijken rondom het centrum is dit €125,00 euro, wat gelijk staat aan 500 uur parkeren.

De tarieven voor bezoekersparkeren zijn dan ook in het Centrum €0,25 per uur. In de wijken rondom het centrum heen wordt dan €0,12 betaald per uur.

De regeling Rotterdam bezoekersparkeren kan je altijd aanvragen. Doe je dit bijvoorbeeld in april dan wordt je tegoed berekend over 9 maanden van april tot en met december.

Comments (2)

  1. Myra de Waart

    Reply

    Volgens mij klopt niet alles van de informatie over het bezoekersparkeren. In het centrum mag ook geparkeerd worden op zaterdag. Er mag in bepaalde winkelstraten niet geparkeerd worden tijdens de openingstijden van de winkels, maar dat geldt niet alleen op zaterdag maar ook op alle andere dagen. En er is geen hoger tarief in het centrum dan elders in de stad.
    Myra de Waart, al jaren in het bezit van een bezoekersparkeervergunning.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *