In Rotterdam heb je heel veel eetgelegenheden. Maar wat zou nu de echte Rotterdam eettent zijn? Met deze blog gaan we proberen uit te leggen wat de echte Rotterdam eettent zou kunnen zijn. Zijn er wel echt typische Rotterdamse eettenten, of juist niet?

Waar in Rotterdam zit de Rotterdam eettent?

Rotterdam eettent

De Rotterdam eettent is nog niet gevonden. Het is eerder een uitdrukking, want Rotterdammers zijn een trots volk. Je kunt in veel horecagelegenheden van Rotterdamse streekproducten genieten, maar een echt typisch Rotterdams tafereel is er eigenlijk nog niet.

Bekijk ook: Romantisch Uit Eten In Rotterdam

Vooral in het centrum van Rotterdam kan je heel veel verschillende soorten eetgelegenheden vinden, maar ook in de omgeving van de Ahoy zitten een aantal heerlijke restaurants. Soms moet je reserveren dus het is wel handig om dat van tevoren even te onderzoeken. Dit kan je doen door te bellen of door op de website te kijken. Vaak is het zo dat je online ook kunt reserveren.

Wat voor heerlijke eetgelegenheden zijn er in Rotterdam?

Ook al is de eettent van Rotterdam nog niet gevonden, toch kan je op veel plaatsen genieten van lekker eten.  Zo kan je overal in Rotterdam wel aan een kapsalon komen. Voor wie het nog niet wist, de kapsalon is in Rotterdam bedacht en ontstaan.

De kapsalon ontstond in 2003 toen een snackbar eigenaar aan de Schiedamseweg een gerecht liet maken met al zijn favoriete ingredi├źnten. Dat werd een bakje met patat, kaas, shoarma en wat salade in een aluminium bakje. Sindsdien zijn er nog meerdere varianten van de kapsalon gemaakt.

surinaamse eettent rotterdam

Als je dan al zou kunnen spreken van de Rotterdam eettent dan zou deze wel een genomineerde kunnen zijn.

Verder is culinair Rotterdam van alle gemakken voorzien en kan je voor iedere keuken wel een geschikt restaurant vinden. Van Grieks, Tapas, Chinees, Indisch, Surinaams, Hollandsche pot en ga zo maar door.

Maar ook voor de Caraïbische keuken kan je terecht in Rotterdam. Er zal altijd iets bij zitten wat je lekker vindt.

Welke gerechten zijn echte aanraders om gegeten te hebben in de Rotterdam eettent?

In Rotterdam kan je genieten van een aantal Iconische gerechten. De gerechten zijn heel verschillend en in verschillende eetgelegenheden te vinden.

De tien meest iconische gerechten die je kan vinden zijn Fruit de Mer, Bistecca, Oeuff Mayonaise, appeltaart, Bal Ballentent, Polpo afagatto, Kip of inktvis, Steak Tomate. Als je op internet gaat zoeken naar deze gerechten dan zie je vanzelf waar je deze gerechten kan gaan eten.  

Is eten in een Rotterdam eettent duur?

In Rotterdam kan je in heel veel verschillende gelegenheden eten. Natuurlijk is het belangrijk wat je eet, maar ook de kosten die eraan verbonden zijn kunnen soms een rol spelen. Niet iedereen kan het zich veroorloven om in de meest dure restaurants uit eten te gaan. Belangrijk dus om daar van te voren even naar te kijken voordat je ergens reserveert of binnen stapt.

Gelukkig is het in Rotterdam zo dat je in alle prijsklassen uit eten kan gaan. Twijfel je vooraf of de gelegenheid waar je wil gaan eten wel binnen jouw budget past, dan kan je altijd online kijken naar de prijzen die de betreffende Rotterdam eettent op de kaart heeft staan. Op die manier kan je dan toch lekker en betaalbaar uit eten.

Je kan het dan zo duur maken als je dat zelf wil. Veel plezier met zoeken naar de Rotterdam eettent voor jou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *